středa 28. března 2012

Učení s kalendářem

Pokud se chcete učit anglicky (nebo nějaký jiný cizí jazyk), můžete k tomu využít i kalendář, zvlášť když ho nemíváte příliš zaplněný jinými zápisky.

V den, kdy se něco učíte, si slovíčka, fráze nebo poznámky k mluvnici zapište k tomu dni do kalendáře. Má to dvě výhody:

1.       Kalendář bývá často používaný, buď ho nosíme u sebe, nebo stojí na pracovním stole. Několikrát denně se do něj nebo na něj podíváme. Díky tomu nám ty zapsané kousky vědomostí snáz ulpí v hlavě.

2.       Při učení je důležité opakování a to co nejdříve po naučení. Kalendář nám v tom pomáhá, protože je jednoduché otočit list zpátky a zopakovat si to, co jsme si zapsali před jedním nebo několika dny.

Takhle by bylo možné využít i starší kalendář, kde dny v týdnu neodpovídají datům. I když ten asi nebudete nosit stále s sebou. Tento nápad jsem dostala právě tehdy, když jsem v práci viděla hromadu loňských kalendářů, které samozřejmě už nikdo nechce, ale vyhodit je, to je člověku taky líto.

Pak už mě napadá jen jeden způsob, jak těch kalendářů využít: na čmárání pro malé děti. Pro ně by to mohlo být zajímavé mít takový tlustý sešit na kreslení. A s neaktuálními daty si rozhodně těžkou hlavu dělat nebudou.

Žádné komentáře:

Okomentovat